Advocaat strafrecht, om hiervoor een goede advocaat te vinden is niet altijd gemakkelijk. Een aantal jaren geleden had ik jammer genoeg een advocaat in strafrecht nodig. Of beter gezegd mijn zoon had er een nodig. Mijn zoon heeft een aantal jaren geleden namelijk een ernstig misdrijf gepleegd. Ergens is het niet onlogisch dat dit gebeurd is want hij heeft het zwaar gehad in zijn kinderjaren en hij heeft (te) veel gezien. Mijn man en ik waren namelijk niet echt gelukkig getrouwd. Voordat we onze zoon hadden gekregen ging het vrij goed tussen mij en mijn man. Natuurlijk was het niet altijd rozengeur en maneschijn, maar over het algemeen was het wel goed. Toen echter onze zoon geboren was veranderde er iets in mijn man. Hij werd ineens om het minste enorm boos en het bleef niet alleen bij woorden.. Ik denk dat hij de verantwoordelijkheid van vader zijn niet aankon en dat hij door de stress zulk gedrag ging vertonen.  Jammer genoeg is onze zoon vaak getuige geweest van zijn uitbarstingen en dit heeft hem getekend voor het leven. Als klein jongetje was hij heel schuchter, verlegen en leefde hij wat in zijn eigen wereld. Ik maakte me zorgen om hem en ben daarom met hem naar de dokter gegaan. Na een reeks van testen kreeg ik te horen dat hij autistisch was. Dit nieuws kwam hard aan maar ergens wist ik het zelf ook wel. De dokter raadde me aan om begeleiding voor hem te regelen en dit heb ik dan gedaan. Alleen heeft die begeleiding nooit echt geholpen naar mijn mening. Anders zou er nooit gebeurd zijn wat er wel gebeurd is, namelijk dat hij een van zijn mannelijke leerkrachten ernstig mishandeld heeft. Het was zijn leerkracht wiskunde die sprekend leek op zijn vader. Op dat moment waren zijn vader en ik al een tweetal jaar uit elkaar, maar het trauma zat heel diep bij mijn zoon. Op een dag kwam mijn zoon veel te laat van school terug. Ik vroeg hem waarom dat zo was, maar hij antwoordde kort dat er niks speciaal was gebeurd. Een heel korte uitleg dus, maar dat was ik ondertussen wel gewoon. Het enige wat die avond anders was, was het feit dat een paar uur later de politie ineens aan de deur stond en vroegen of ze mijn zoon konden spreken. Om een lang verhaal kort te maken. Mijn zoon heeft na lange ondervraging uiteindelijk toegegeven dat hij zijn leerkracht helemaal bond en blauw had geslagen met een knuppel waardoor de leerkracht in kritieke toestand in het ziekenhuis lag. Mijn zoon werd beschuldigd van poging tot moord met voorbedachte raden. Ik keurde deze daad van mijn zoon absoluut niet goed, maar deed wel wat elke moeder zou doen voor haar zoon. Ik ben op zoek gegaan naar een van de beste advocaten op het gebied van strafrecht zodat mijn zoon een goede verdediging zou krijgen. Het proces heeft heel lang aangesleept en uiteindelijk hebben ze hem ontoerekeningsvatbaar verklaard. Dit tot mijn grote opluchting want dan zou hij de hulp krijgen die hij nodig had om eindelijk dat trauma van hem grondig en goed te verwerken. Ondertussen zit hij al 3 jaar in een instelling en beetje bij beetje gaat het beter met hem. De psychiaters daar zijn heel bekwaam en doen hun uiterste best om mijn zoon te helpen. De leerkracht die hij in elkaar geslagen had is er gelukkig terug bovenop gekomen zonder blijvende schade. Hij is zelfs met mijn zoon komen praten enkele weken geleden en hij heeft gezegd dat hij hem vergeven heeft. Dit vind ik heel knap van hem.