Academy of life care planners
Image default
Society / Law

Een internetadvocaat staat voor je klaar

Heb je onlangs een conflict opgelopen met betrekking tot het internetrecht? Dan is dat erg vervelend. Je bent zeker niet de eerste wie dit is overkomen, en waarschijnlijk ook niet de laatste. Het komt regelmatig voor dat mensen (onbewust) misbruik maken van het internetrecht. Wat de oorzaak is van het conflict is nog de vraag. Het internetrecht is een erg breed rechtsgebied waar veel verschillende soorten rechten onder vallen. Denk bijvoorbeeld aan het auteursrecht, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, het licentierecht en de Wet Koop op Afstand. Daarnaast zijn er nog veel meer rechten die hiertoe behoren. Met de komst van het internet zijn veel rechten uitgebreid met een onderdeel dat is gericht op de online kant van onze wereld. Deze deelonderwerpen behoren toe tot het internetrecht, wat officieel geen erkend rechtsgebied is. Maar in de volksmond wordt deze term zeer regelmatig gebruikt. 

Voorbeelden van conflicten

Twijfel je of jouw conflict geholpen kan worden door een internetadvocaat? Omdat je niet zeker weet of het wel gaat om een probleem dat tot dit rechtsgebied behoort? Wij geven je een aantal voorbeelden van veel voorkomende fouten die gemaakt worden. Zo kun je een vergelijking maken of jouw probleem in hetzelfde rijtje thuishoort

–       Misbruik van regels bij online kansspellen

–       Zonder bronvermelding een afbeelding plaatsen op je website

–       Spam versturen

–       Misbruik maken bij het verzamelen van cookie-gegevens

–       Persoonlijke gegevens onrechtmatig verkrijgen

–       En meer!

Welke internetadvocaat kan mij helpen?

Ben je er zeker van dat het gaat om een conflict met betrekking tot het internetrecht? Raadpleeg dan een internetadvocaat om je uit de brand te helpen. Twijfel je nog of het gaat om dit betreffende recht? Dan kun je alsnog een advocaat benaderen met de vraag of je vermoeden inderdaad klopt. Neem het zekere voor het onzekere en vraag hulp aan specialisten.

https://www.lawfox.nl/internetrecht/