Academy of life care planners
Image default
Society / Law

Heb je eigenlijk recht op een vergoeding?

Het krijgen van een whiplash kan door veel dingen komen. Toch zien we in vele gevallen dat een whiplash de oorzaak is van een auto ongeluk. Het wordt dan ook gezien als letselschade en je kunt jezelf dan ook afvragen of je een whiplash vergoeding kan krijgen.

Heb jij recht op een vergoeding?

Wanneer je betrokken bent geweest bij een ongeluk is de kans groot dat je vervolgen recht hebt op een vergoeding. Deze vergoeding kan erg uiteenlopend zijn en is in iedere situatie anders. Als je te maken hebt gehad met een ongeluk zal hier eerst ongeluk naar worden gedaan. Wie is bijvoorbeeld de aanstichter en had het ongeluk bijvoorbeeld voorkomen kunnen worden? Dit soort ongelukken worden in veel gevallen onderzocht door een speciale eenheid van de politie. Hierbij kijken ze bijvoorbeeld naar de remsporen en hoe dicht je achter iemand hebt gereden. Dit zijn allemaal aspecten die worden meegenomen in het ongeluk. Op basis van deze bevindingen kunnen ze bepaalde conclusies halen. Had het ongeluk bijvoorbeeld voorkomen kunnen worden als diegene er niet zo dicht achter had gereden? Of was het mogelijk nog op tijd te remmen?

Bepalende factoren

Veel factoren zijn bepalend als er een zaak van wordt gemaakt. Als je ooit te maken krijgt met een ongeluk is dit natuurlijk al vervelend genoeg, al helemaal wanneer je hier letselschade aan overhoudt en het is dan ook vervelend als je hierdoor bepaalde dingen niet meer kunt doen. Wanneer je hierdoor bijvoorbeeld niet meer kunt werken moeten de kosten toch op iemand verhaald worden. In veel gevallen is dit de partij die ook aanwezig was bij het ongeluk, mochten zij hier de aanrichter van zijn. Het kan dan goed voorkomen dat er een rechtszaak ontstaat over de schade en hiervoor moet er vaak behoorlijk wat gebeuren. De kans is dan ook groot dat je een advocaat in arm moet nemen om alles op te lossen en te weten welke rechten je nu eigenlijk hebt. Door dit te doen kunnen de kosten behoorlijk oplopen terwijl je hier wellicht zelf niks aan kunt doen. Laat alles vastleggen en schakel hulp in van ene professional. Zo komt alles uiteindelijk goed.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/