Academy of life care planners
Image default
Society / Law

Hoe gebruik je kartonnen dozen voor het verhuizen van boeken?

Bij een verhuizing pak je boeken natuurlijk in kartonnen dozen. Het liefst een verhuisdoos. Want die zijn stevig. De kleinere dozen werken het beste, maar het kan nodig zijn om grotere boeken in een middelgrote doos te verpakken. Probeer de zwaardere te verspreiden over een paar verschillende dozen. Als vuistregel geldt dat je boeken altijd rechtop moet opslaan of verpakken zoals je ze ook op een boekenplank neerzet of op hun zijkant (zoals op een bureau) of op de rug. Pak ze echter nooit in met de rug naar de bovenkant, zodat je de titels kunt zien. De pagina’s zijn zo zwaar dat het op deze manier opbergen van boeken letterlijk de band uit elkaar kan trekken en de boeken beschadigd kunnen raken. Dit geldt vooral als je van plan bent om ze voor langere tijd op te slaan. Begin met de grotere boeken en werk dan langzaam naar de kleinere boeken toe. Probeer ze strak in te pakken zodat ze geen ruimte hebben om te bewegen.

Kartonnen dozen hebben een limiet aan gewicht dat ze kunnen dragen

Verpak de kartonnen dozen echter niet te vol, want te veel druk kan ervoor zorgen dat de doos halverwege de verhuizing kapot gaat. Zodra de boeken zijn ingepakt, kunnen ze overal in de verhuiswagen worden geplaatst. Ze vormen een goede solide basis, maar kunnen ook overal geplaatst worden om gaten op te vullen.

Hoe breekbare voorwerpen en elektronica te verpakken

Mijn nieuwe favoriete vriend om te gebruiken bij het verpakken van breekbare voorwerpen is bubbeltjes folie! Het heeft een kostenplaatje, maar het zal ervoor zorgen dat je kwetsbare items heel blijven. Andere meer budgetvriendelijke opties zijn onder andere verfrommelde krant, washandjes of handdoeken. Door het gebruik van linnengoed ter bescherming van je serviesgoed kun je twee dingen tegelijk verpakken, waarbij je zowel ruimte bespaart als het linnengoed gebruikt. Dekens zijn ook erg goed bij het verplaatsen van grote, kwetsbare items elektronica.

Zoek je toch een meer specifiek formaat of vorm kartonnen doos, dan kun je bij de professionals van de Dozenhal ook terecht. Zelfs voor het bedrukken van de dozen van jouw keuze, ben je bij hen aan het goede adres.