Academy of life care planners
Image default
Society / Law

Instructies zijn van belang

Als je te maken krijgt met een ongeluk moet je altijd hopen op een goede afloop aan beide kanten. Het is natuurlijk erg vervelend wanneer je in deze situatie terecht komt en je wilt dit liever niet meemaken. Toch kan het plotseling gebeuren en kan je in deze situatie verwikkeld raken.

Hoe ga je om met het meemaken van een ongeluk?

Het meemaken van een ongeluk is erg vervelend en vele mensen vragen zich dan ook af wat ze moeten doen wanneer ze in deze situatie terecht komen. Hier is eigenlijk nooit een goed antwoord op te geven aangezien elk ongeluk anders is en deze situaties niet over elkaar te leggen zijn. Toch zijn er een aantal richtlijnen waar je rekening mee kan houden wanneer je hier mee te maken krijgt of je het ziet gebeuren. Bij deze richtlijnen kan je bijvoorbeeld denken aan het inschakelen van hulpdiensten zoals de politie, ambulance of brandweer. Daarnaast is het altijd goed om de rust te bewaren en mensen aan te sturen. Geef duidelijke opdracht wanneer jij bijvoorbeeld bezig bent met het helpen van een van de slachtoffers. Roep mensen bijeen en geef simpele opdracht. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het aanwijzen van personen om bepaalde actie uit te voeren. Je kan dit het beste doen op een simpele manier zoals mensen in de omgeving een specifieke opdracht te geven. De mevrouw in de rode jas moet bijvoorbeeld de politie bellen terwijl de je de man in de blauwe jas de opdracht geeft om het verkeer tegen te houden.

Duidelijke instructies zijn van belang

Het is van groot belang dat je duidelijke instructies geeft wanneer je hulpverleend aan slachtoffers van een ongeluk. Wanneer je bijvoorbeeld spreekt met de politie moet je bijvoorbeeld duidelijk aangeven waar het ongeluk heeft plaatsgevonden en wat nu de daadwerkelijke situatie is. Is er bijvoorbeeld een fietser aangereden of gaat het om een auto ongeluk. Door deze informatie goed door te geven kan er veel sneller gehandeld worden. Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn en zo kan je ervoor zorgen dat de schade zo beperkt mogelijk blijft en hopen op een goede afloop.

https://www.juridischbureauletselschade.nl