Academy of life care planners
Image default
Offers

Jaloezieën als raambekleding? 3 voordelen op een rijtje!

Wanneer mensen op zoek gaan naar raambekleding voor hun woning, zijn er vaak maar twee opties die serieus in overweging worden genomen: overgordijnen of rolgordijnen. Dat er tegenwoordig ook andere mogelijkheden zijn, zoals plissé gordijnen of inbetweens bijvoorbeeld, staan veel mensen niet bij stil. Ook jaloezieën zijn helaas niet bepaald een populaire keuze, terwijl jaloezieën best wel wat voordelen kennen vergeleken met andere soorten raambekleding. In deze blog willen we graag drie van dat soort voordelen voor je op een rijtje zetten. Lees daarom snel verder!

Jaloezieën zijn zeer veelzijdig

Overgordijnen trek je dicht of laat je open. Rolgordijnen laat je helemaal of slechts gedeeltelijk zakken. Een andere optie heb je niet echt. Jaloezieën, daarentegen, zijn een stuk veelzijdiger. Net als rolgordijnen, kun je ook jaloezieën tot een bepaalde gewenste hoogte laten zakken. Daarnaast kun je helemaal zelf bepalen hoe ver je de lamellen (de horizontale stroken waaruit een jaloezie is opgebouwd) open draait. Omdat jaloezieën niet 100 procent verduisterend zijn, komt er altijd wel iets licht binnen. Zelfs wanneer de lamellen volledig dicht zijn gedraaid. Zo zit je niet helemaal in het donker maar geniet je wel van optimale privacy.

Jaloezieën nemen weinig ruimte in beslag

Vind jij het ook zonde dat klassieke overgordijnen, door de manier waarop ze gemonteerd worden, zo ontzettend veel ruimte in beslag nemen? Bij het ophangen van gordijnen moet je namelijk rekening houden met vensterbanken, radiatoren, leidingen en ga zo maar door. Hierdoor komt een gordijn al snel een heel eind van het raam af te hangen. Jaloezieën worden echter direct op of tussen de kozijnen gemonteerd. Dit maakt jaloezieën behoorlijk ruimtebesparend.

Jaloezieën vragen niet veel onderhoud

Heb je geen zin om regelmatig gordijnen te wassen? En vind je rolgordijnen ook maar van die stof magneten? Gelukkig vragen jaloezieën niet veel onderhoud. Dit heeft vooral te maken met het materiaal waar de meeste jaloezieën van worden gemaakt: aluminium. Maar ook houten en bamboe jaloezieën zijn eenvoudig schoon te maken én houden. Zo nu en dan even met een stofdoek of licht vochtige poetsdoek tussen de lamellen door en ze glimmen weer als nooit tevoren!

https://raamdecoratiedeal.com/