Academy of life care planners
Image default
Society / Law

Je bedrijf registreren bij een merkbureau

Voordat u een bedrijf kunt gaan starten moet u gaan bedenken wat voor soort bedrijf u wilt beginnen. Wat voor diensten wil u gaan verlenen, of wat wil u gaan verkopen? Daarnaast moet u zeker weten dat ondernemen wel iets voor u is. Kijk daarnaast naar de mogelijkheden voor je toekomstige onderneming en schrijf een ondernemingsplan. Het is zelfs mogelijk een ondernemerstest te doen om je ondernemerschapskwaliteiten te testen, zo weet je zeker dat je er helemaal klaar voor bent.

Onderscheid je van de concurrent

Nadat u weet wat voor soort onderneming u wil gaan starten moet u bedenken waarin uw bedrijf zich onderscheid van de concurrentie. Tevens is het belangrijk om te weten wie uw doelgroep. Door marktonderzoek te doen bepaalt u uw strategie voor de komende jaren. Daarnaast is het financiële plaatje natuurlijk ook erg belangrijk. Je moet in kaart brengen hoeveel geld u nodig hebt voor uw bedrijf, en waar je dit geld vandaan haalt. Dit kan eigen geld zijn of geld van de bank. Bedenk ook goed of het bedrijf dat je wil opzetten wel rendabel is.

Je bedrijfsnaam gebruiken als merk

Een bedrijf heeft een naam nodig om herkenbaar te zijn en goed in de markt te staan. Bij het bedenken van uw bedrijfsnaam is het belangrijk om te kijken of uw bedrijfsnaam niet al bestaat. Je bedrijfsnaam kan tevens fungeren als merknaam om producten of diensten mee op de markt te zetten. Wanneer je je merknaam wil gaan registreren moet deze voldoen aan een aantal inschrijfvoorwaarden. Zo mag de merknaam niet al bestaan, of teveel lijken op die van een van de concurrenten. Wanneer je merk niet voldoet aan de inschrijfvoorwaarden kan deze worden afgewezen. De kosten zijn dan voor eigen rekening. Hebt uw twijfels over uw bedrijfsnaam als merknaam, en kan u wel wat hulp gebruiken? Wij als merkbureau adviseren u graag.

http://www.registreermijnmerk.nl/