Academy of life care planners
Image default
Society / Law

Overweeg je een trouwfilm laten maken?

Een trouwfilm laten maken is het beste wat wij persoonlijk hebben gedaan. Dat kan ik je oprecht laten weten. Want je trouwdag is een dag uit duizenden, ja soms zelfs een dag alsof je zo een sprookje binnenwandelt. En de dag vliegt veel te snel voorbij. Met zoveel mensen om hallo tegen te zeggen, een praatje mee te maken, zoveel te doen en zoveel te genieten, is er geen enkele manier om alles echt goed in de gaten te houden en alles te zien. Het was dan ook een grote verrassing om een paar weken na onze trouwdag onze video te bekijken. Toen pas zagen we alles wat er ook om ons heen gebeurde terwijl wijzelf op die dag op de spreekwoordelijke roze wolk zaten en eigenlijk alleen maar oog hadden voor elkaar.

Een trouwfilm laten maken is als een eeuwigdurend geschenk

Een trouwfilm laten maken vraagt om een goede voorbereiding én samenwerking. Arthur Huizinga van ArtVideo vroeg van tevoren om een bezoek ter plaatse. Hij filmde zo onopvallend dat ik helemaal vergeten was dat hij er was. Hij was (uiteraard op ons verzoek) zoveel uurtjes aanwezig omdat hij er zeker van wilde zijn dat hij alles vastlegde, van de voorbereiding tot de laatste dans. Hij nam de tijd en werkte goed samen met onze fotograaf en coördinatoren in de kerk en bij onze receptie. Hij stuurde ons een preview voordat hij ons de definitieve trouwfilm stuurde, om er zeker van te zijn dat het precies was wat we wilden. Ik kan eerlijk gezegd niet onder woorden brengen hoe gemakkelijk het was om met Arthur te werken en hoe tevreden we zijn met het resultaat. Op de video zien we duidelijk hoe onze liefde is – iets wat we ons niet echt van onszelf realiseerden voordat we het door andermans ogen zagen. Over vele jaren, als we kinderen en kleinkinderen hebben, kunnen Jan en ik deze video bekijken en ons weer herinneren hoe perfect onze trouwdag was en hoe bijzonder deze dag voor ons altijd zal blijven.

Onbetaalbaar

Jan en ik zijn ervan overtuigd dat Arthur een talentvolle videograaf is. Een die met veel ziel en zaligheid zoveel uur werkt en zo betrokken is bij de stellen op hun grote dag. Om vervolgens nog lange tijd achter de schermen bezig is om al die beelden te sorteren en te bewerken en er al zijn aandacht aan geeft. Maar jemig, de herinneringen die hij heeft weten vast te leggen op film zijn absoluut onbetaalbaar.