Academy of life care planners
Image default
Society / Law

Voetbalverenigingen

Een voetbalvereniging staat vaak bekend als een gezellig plek waar iedereen terecht kan om een lekker potje voetbal te spelen of te kijken. Voetbalverenigingen hebben het vaak druk met een heleboel dingen. Het werven van sponsoren is bijvoorbeeld een belangrijke bezigheid. Dit komt omdat ze zo meer geld binnen kunnen krijgen wat ze kunnen gebruiken voor nieuwe velden, ballen en tenues voor hun spelers. Naast sponsoren hebben ze als inkomsten de contributie van de leden. Dit is niet altijd even veel, hierdoor hebben veel clubs niet veel te besteden. Dit is zonde aangezien een voetbalvereniging heel goed is voor de buurt. Het houdt jongeren van de straat en ze bewegen lekker waardoor kinderen gezonder worden.

Veel clubs organiseren ook een heleboel evenementen om geld op te halen. Dit is een slimme manier om wat meer geld te krijgen om bijvoorbeeld nieuwe ballen te kopen of om het veld op te laten knappen. Als je naar de evenementen kijkt moet je denken aan een jeugdkamp. De junioren worden dan meegenomen naar een plek in Nederland en er worden dan allemaal leuke activiteiten ondernomen. Ook voetbaltoernooien worden vaak georganiseerd, dit wordt ook voor de senioren gedaan. Dit brengt niet alleen geld op maar zorgt ook voor een goede sfeer op de club. Dit is belangrijk want anders lopen leden weg bij je vereniging en loop je geld mis.

Een voetbalvereniging draait voornamelijk op vrijwilligers, er zijn echter een aantal personeelsleden die betaald moeten worden. Dit is niet een heel groot probleem, maar de administratie van het salaris moet wel goed gedaan worden. Aangezien verenigingen het heel druk hebben kiezen ze er vaak voor, als ze genoeg geld hebben, om gebruik te maken van een loonservice. De salarisadministratie wordt dan gedaan door een loonbureau. De vereniging zelf hoeft er dan niet meer naar om te kijken en kunnen zich bezighouden met hun hoofdwerkzaamheden.

http://www.cbbs.nl/